Er blevet klogere..

Er lige kommet en del klogere hjem fra internat med arbejdet. Yderst kompetent kvindelig konsulent talte om, hvorfor det er vigtigt at snakke om tingene og at måden vi snakker om det betyder noget. Hun sagde bl.a. at det vi snakker om og fokuserer på, har 30% større mulighed for at ske og blive til noget. At det vi fokuserer på bliver vores realiteter i fremtiden. Derfor er det ikke ligemeget om vi snakker om at bægeret er halv tomt eller halv fyldt. Om vi snakker om vores skrækforestillinger eller om vores drømme. Om vi snakker om alt det der lykkes og som vi er glade og for og tilfredse med – eller om om forhindringer og nedture osv konstant er på dagsordenen..

Har du fokus på problemer eller muligheder?

2 thoughts on “Er blevet klogere..

 1. Jeg drømmer om et lykkeligt liv
  – med mange rejser med min bedste ven
  – med mine drømmes cowboy
  – hvor jeg er glad og rask og sund
  – uden bekymringer
  – hvor mine drenge vokser op og bliver helstøbte og resource-stærke mennesker

  Måske vi skulle have en kategori her på bloggen der handler om hvad vi drømmer om og værdsætter.

 2. Er blevet klogere#
  @ Line
  Kommunikation mellem to mennesker er ikke noget der opstår, kommunikationen er der konstant, også når der ikke bliver sagt et ord. Men kommunikationsformen kan udvikles og der er næsten altid plads til forbedringer :)
  Det er vigtigt at tale om tingene, for netop det simple faktum, at så er det udtalt. Nogle tænker over tingene inden de taler, andre mens de taler. Der er pros and cons for begge tilgange. Men vigtigst af alt, i processen til at skabe sammenhold i alle relationer, er tryghed og rum til at snakke om sine drømme, behov, frustrationer, glæder og sorger. Det er ren kommunikation.
  Med kommunikation skabes samhørighed og nærhed, med tavshed skabes distance og misforståelser.

  Fokus på problemer eller muligheder?
  Andreas Pedersen, 92 år, lille, velafbalanceret og stolt. Andreas havde altid stået tidligt op om morgenen, redt sit hår, barberet sig grundigt og selv taget sit tøj på, selvom han var så godt som blind. Hans kone var for nylig død og nu var dagen kommet, hvor den lille og stolte mand skulle flytte på plejehjem.
  Efter mange timers tålmodig venten mødte han plejepersonalet, med et smil, da han fik at vide hans værelse var klart. Mens han manøvrerede rollatoren fortalte plejeren ham om værelset og de nye gardiner, de havde hængt op. ‘Det er nydeligt, jeg kan godt lide det’ erklærede han med en entusiasme som en lille dreng, der for første gang ser sin nye cykel. ‘Jamen, Hr. Pedersen, vent til du har set værelset’ sagde plejeren.
  ’Det har intet med sagen at gøre’ svarede han. ‘Lykke er noget du kan bestemme dig for i forvejen. Om jeg kan lide værelset eller ej, har ikke noget at gøre med hvordan møblerne er arrangeret… det er hvordan jeg arrangerer mine tanker, det er det der tæller. Jeg har allerede bestemt mig for at jeg kan lide det.’

  Det handler om mindset, indstilling og nogle gange hårdt arbejde. Og det glæder mig, for så kan jeg jo bestemme mig for at jeg bare vil være glad, hvis jeg ikke er det… en, to, tre…oooooooog nu er jeg glad….. :)
  Jeg tror faktisk godt det kan lade sig gøre.

  //Winnie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *