Freedom

Sangen er både to- og tre-leddet, kraftig og med fyldig klang: “titify-titify”, “tify-tify”. Mange forskellige kald, bl.a. “fink-fink-fink” og et snerrende.

Den skulle vel være nem at gætte.

Hvad med den her?

Oftest tavs, selv på ynglepladsen. Men under parringsspillet, og når de voksne kommer hjem med bytte til ungerne, kan man høre en serie korte “pyv”, både i en ret køn og blød version og en mere skarp.

frihed.jpg

Meget apropos og endnu et sjovt sammentræf til samlingen, så bragte posten mig i dag denne bog: Frihed – Jonathan Franzen. Med billedet af en fugl (cerulean warbler – cyanblå sanger) på coveret.

Helt tilfældigt er det selvfølgelig ikke, da jeg længe har beundret Franzens skrivekunst og desuden forelskede mig i bogen oprindelige cover, da jeg mødte det i New York.

Men timingen er nu alligevel overraskende god.

jonathan-franzen-freedom.jpg

Drengene leger, Bo Kasper synger ud gennem mine højtalere og jeg laver det, jeg elsker allermest: at skrive og tænke på fugle. Ferie er uovertruffent.

5 thoughts on “Freedom

 1. Jeg har det engelske cover, men mangler stadig at få den læst. Den befinder sig på mit overfyldte natbord i selskab med The Summer Without Men, Den klogeste dreng i verden, Min bedstefars historie, The Boy Who Taught the Beekeeper to Read, Solar, Simple Diary, Anna & Nanna pist væk og Muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved.
  Foreløbig har jeg (desværre) kun fået læst de to sidste, men dem har jeg til gengæld læst mange, mange gange ;-)

 2. På mit natbord ligger en kogebog fra 1954, noget af det eneste jeg har læst fra ende til anden, ellers er det faglitteratur og forberedelse. Glæder mig til ferie og tid til et par gode romaner.
  God ferie – nyd det i fulde drag..

 3. Bøger er smukke, bøger er design, bøger er æstetiske, bøger er passion. Bøger er selviscenesætterens favourite item.

  Jeg har ikke noget natbord, men hvis jeg havde(og bøgerne der ellers ligger rundt omkring, befandt sig der) ville “Syv aldres galskab”, “Root Ginger” og “Jesus” ligge der. Jeg har læst dem alle tre.
  Jeg har mange bøger, jeg ikke har læst endnu. De bøger jeg har læst fortæller meget om hvem jeg er.
  De bøger jeg har købt, men ikke læst endnu, fortæller meget om hvem jeg gerne vil være og opfattes som.
  Så håber jeg bare at de bøger jeg endnu ikke har læst bliver læst, så de ikke også fortæller en masse om alt det jeg gerne ville være, men aldrig blev.

  //Winnie

 4. @ Musdyr. Nu husker jeg at jeg også har nydt det fine cover hos dig. Muldvarpen er jo en af mine favoritter – jeg griner ligemeget hver eneste gang. Mht at få ‘bugt’ med bunken på natbordet – kommer tid, kommer råd :-) men det går skisme også langsomt for mig i disse år.
  @ Line Forrygende ferie til dig og gemalen.
  @ Winnie Jeg kender godt det der med at natobordet og reolen gemmer ambitioner, forhåbninger, pral og selviscenesættelse. God fornøjelse med at blive den du gerne vil være ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *