Hvad er kunst?

Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.

Storm P 

Er det noget subjektivt?

Er det noget objektivt?

Er det kultur?

Er det kommunikation?

Er det snobberi?

Er det natur?

I don’t care. Kunst er for mig, når nogen udtrykker sig (med den intention at skabe kunst) og dermed skaber en oplevelse, som transformerer mig. Følelsesmæssigt eller intellektuelt.

Når jeg selv udtrykker mig er min drivkraft nysgerrigheden og trangen til katarsis, helt ligesom en maler (kunstner?) som jeg beundrer og som har givet mig mange bevægende momenter:

Der er meget, jeg ikke kan holde ud at se. Jeg er en rigtig tøsedreng, men en nysgerrig en af slagsen. Det kan godt være en af de grunde til, at jeg har valgt at være kunstner, fordi jeg tager livet i små portioner og bearbejder dem, siger kunstneren, der betragter sin kunst som en renselsesproces:

I mange tilfælde er min kunst en ren katarsisbevægelse – simpelthen en gennemlevning af, hvad det er, jeg oplever og ser i virkeligheden. Jeg prøver på en og anden måde at omskrive det, for ligesom at se, hvorfor fanden det er, vi er sådan? Og hvorfor vi gør de ting, vi gør«, grunder han, mens han tager en slurk te med den ene hånd og et drag af den rygende cigaret, som oftest sidder i den anden hånd.

Michael Kvium 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *