I dronningens klæder

Mit liv er alt andet end kedeligt i disse dage. Det er nærmest skitzofrent den måde det veksler mellem det meget stille  liv i hjemmet, hvor tiden går med  istandsættelse og børnepasning og  mit  liv i kunstens tjeneste.

Om tolv timer vil jeg – iført gallarobe og diadem – udleve min indre dronning for en stund. Jeg skal medvirke i et lille kunstprojekt, der går ud på at undersøge udvalgte danske kvinders fascination af hendes majestæt dronningen. Det er den sydkoreanske fotokunstner Kyungwoo Chun, der skal inteviewe og fotografere.

Et andet syret projekt jeg er  blevet indvolveret  i for tiden er, at jeg  fire fredage skal indføre tyve indsatte i det lokale statsfængsel i kunstens verden. De skal tegne og male i terapeutisk øjemed. Jeg har allerede været indsluset to gange, og jeg må sige, at en ting jeg aldrig ønsker for mine værste fjender, det er at komme i fængsel. Jeg må til gengæld også sige, at mine elever – trods deres blakkede ry – har taget overmåde godt imod mig og det projekt, jeg er hyret til at føre dem igennem.

One thought on “I dronningens klæder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *