I fugleflugtslinie

eller ad omveje.

fuglespor.jpg

Nietzsche siger, at for at finde os selv, må vi gå ad omveje. Og jeg tænker på den trøst, der er i tanken om, at hvis livet kun gik i fugleflugtslinie mod målet, så missede man måske alle de lærerige forhindringer. Og hvordan kan man egentlig vide hvad målet er, hvis man ikke har prøvet blindgyder og afveje.

Credits: Mit livs første veninde har en passion for Nietzsche og har strøet lidt af hans guldkorn over mig. Tak Rikke.

8 thoughts on “I fugleflugtslinie

 1. Og for at få de gode frugter er man nogen gange nød til at kravle helt ud på de tynde grene… Så må det briste eller bære…

 2. Jeg er vild med bloggen. Fantastiske billeder, reflektioner og indblik i tanker – og andres tanker om de tanker. Kan lide formen, formatet og de muligheder der er, men det får mig til at tænke over alle disse nye medier – som gør mig lidt nervøs.. Jeg har ikke en blog, ikke en facebookprofil, jeg twitter heller ikke, er nogle gange tilgængelig på telefon og svarer som regel på sms inden for et døgn og på mail inden for et par dage. Er med andre ord håbløs gammeldags eller meget tilstede der hvor jeg er – kunne være en positiv fortolkning. Og så underviser jeg i kommunikation; i går skulle jeg forklare den klassiske model Afsender-Budskab-Modtager.. bliver altid selv overrasket over hvor meget der er i den model, hvor mange lag der er i kommunikation og jeg talte med mine elever om de moderne medier. Hvad er det man vil vise med sine indlæg, hvem er det til – når man ved hvor mange der lytter og læser med. Skriver jeg dette til Marlene, i så fald hvorfor skriver jeg det så ikke bare direkte til hende.. er det fordi jeg også gerne vil have at andre ser mine guldkorn, eller mit overskud, eller har jeg andre dagsordner, er det fordi jeg ønsker feed back, er det en hyldest til den smukke dialogiske tanke, eller selviscenesættelse – eller måske en blanding af det hele. Måske tager jeg for alvorligt på de nye medier, måske skal jeg bare gå med på legen. Et indlæg langt fra fugleflugt, tramper rundt i sneen indtil man ikke aner hvad der er frem og hvad der er tilbage.. (Mon der er nogle uskrevne regler om comments, ifht længde og hvor meget det skal forholde sig til oplæget, og må jeg skrive om mig selv på en andens blog?!) (Mon der en en blog om blogging? Eller om andres comments.. vil udvikle en analysemodel..)

 3. PS Apropos frugter på grene, så skal jeg vist først have besluttet hvilken type frugt jeg skal gå efter, før jeg kravler ud på kvisten.

 4. I sne står urt og busk i skjul;
  det er så koldt derude;
  dog synger der en lille fugl
  på kvist ved frosne rude.

  Giv tid! giv tid! – den nynner glad
  og ryster de små vinger,
  giv tid! og hver en kvist får blad;
  giv tid! – hver blomst udspringer.

  Giv tid! og livets træ bli’r grønt,
  må frosten det end kue;
  giv tid! og hvad du drømte skønt,
  du skal i sandhed skue.

  Giv tid! og åndens vinterblund
  skal fly for herlig sommer;
  giv tid, og bi på Herrens stund,
  – hans skønhedsrige kommer!

 5. Første tanke; rønnebær og forbuden, ellers lidt at starte med..
  (påregn god tid til undersøgelsen):
  Abrikos
  Ananas
  Ananaskirsebær
  Appelsiner
  Aubergine
  Avocado
  Banan
  Blomme
  Brombær
  Chili
  Citron
  Fersken
  Figner
  Grapefrugt
  Hindbær
  Jordbær
  Kirsebær
  Kiwi
  Klementin
  Krægeblomme
  Kvæde
  Lime
  Litchi
  Mandariner
  Multebær
  Melon
  Oliven
  Papaya
  Paprika
  Pære
  Tomat
  Æble

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *