Inspiration og ambition

Et voksent menneske er et menneske, der er i stand til at bære vægten af sit eget følelsesliv uden at ryste på hånden og uden at ulejlige andre med det!

Peter Bastian Mesterlære

Udråbstegn – ja det må du nok sige, lige netop her er det passende at afslutte sætningen med et udråbstegn.

Ordnet.dk: Udråbstegn = sætningstegn, der markerer følelsesudbrud

Jeg har fået en ny helt. Han hedder Peter. Bastian. Og med hans bog Mesterlære er jeg gang på gang blevet væltet omkuld af erkendelser og indsigter. Jeg har taget udgangspunkt i bogen i en netop afsluttet eksamensopgave, jeg har skrevet om vejledning. Jeg har grinet og grædt. Men vigtigst af det hele er, at jeg har siddet med skamfulde røde kinder over mine egne barnligheder, selvretfærdighed og selvoptagethed, når Peter har revset og øset af sin visdom. Som han i øvrigt gør på en måde, hvor han først og fremmest stiller sig selv og sin egen dårskab til skue og efterfølgende, hvad han har lært af sine fejl. Stort og modigt.

Ordnet.dk: Dårskab = tilbøjelighed til at gøre noget dumt, uovervejet og ofte (moralsk) forkasteligt; karakteregenskab der kommer til udtryk ved en eller anden form for ukloge (og forkastelige) handlinger

Det er på tide at blive voksen.

bastian

Vi har været på D’angleterre sammen. Og vi havde sørget for farvekoordinering … jo jo. Her går det godt.

Jeg skylder en ganske særlig person tak for at have introduceret mig til bogen:

Tak du.

2 thoughts on “Inspiration og ambition

  1. Er helt med dig :) Har efter din anbefaling, særligt af kap. 7 fået samme superhelt. Har endda hængt et billede af ham op over mit arbejdsbord, så jeg ikke glemmer de gode pointer. fx aldrig at træde ned fra scenen, men altid gøre sig umage, især hjemme. at tage følelser alvorligt, men ikke fylde med dem alle steder og ikke bruge dem som undskyldning for ikke at gøre det man skal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *