Kontingens

det at noget kunne have været anderledes

eller

risikoen for at et andet valg havde været bedre

At stå i et dilemma – et valg er et menneskeligt grundvilkår, man næppe kan undgå. Men det er svært, når det ikke længere bare er valget mellem Piratos eller Guldbarre, Helvetica eller Arial, men er store livsvalg og fravalg, for ingen kender konsekvensen af det valg man træffer.

kontingens

Valg – det at bestemme sig for én af to eller flere muligheder.

Jeg står i en situation, hvor en andens valg har stor betydning for min fremtid, men samtidig i en situation hvor jeg også selv må vælge, hvor længe den andens valg har betydning for mig. Og det er voldsomt udmattende at stå med to meget forskellige scenarier i spil på en gang. Som om man nærmest har et dobbeltliv og man kan egentlig ikke rokke sig ud af stedet, før man har truffet sit valg.

2 thoughts on “Kontingens

  1. Min erfaring er: I kaos er forvandling mulig; det kan trods alt (og al modstand, usikkerhed, uvished fx) vise sig at være det bedste der er sket længe, når resultaterne viser sig.
    Giv tid… Lykken står den kække bi – også den tålmodige.
    Nogle gange er tålmodighed med sig selv et overstået kapitel, når alt skærer sig ud i pap for een, andre gange er det tiden man giver, der folder mulighederne ud. Og det er jo netop det’ der også ligger i kaos: Nye muligheder til at løse gammelt, se alt påny fra nye vinkler, gå videre erfaringerne deraf rigere, se sig selv og sit liv et nyt lys.
    Den form for status har vi alle brug for ind imellem…
    Lykke til :)

  2. * Den status har vi alle brug for ind imellem at foretage. Livet er jo ikke statisk… Ville jeg lige tilføje :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *