Når man ser…

verden på andre måder.

Jeg har som vanligt dokumenteret min ferie (jeg dokumenterer faktisk utroligt mange ting løbende, det er som om tingene ikke er sket hvis jeg ikke har taget et billede) – både i de klassiske smukke motiver af kønne landskaber og barnet i sjove charmerende situationer.

Men jeg tager også nogle andre typer billeder, hvor jeg lægger mærke til teksturer, kompositioner, farver, typografi, vinkling alt muligt mit øje finder interessant på sin vej. Billeder som andre måske ikke ville drømme om at se.

Det minder mig lidt om, da jeg læste på kunsthistorie (for gisp! 20+ år siden) og vi lærte om begrebet Terrain Vague – som er det tomme område mellem land og by, en slags ingenmandsland. Disse områder som er ukønne og som ingen interesserer sig for, men som alligevel rummer en fascinerende skønhed.

Terrain vague begrebet i fotokunsten rummer værdsættelsen af det tomme. Ligesom man kan tale om at nyde det æstetiske forfald http://supertankr.dk/?p=974 eller vanitas billeder, der skildrer forfaldet og minder os om d?den, der kommer til os alle (memento mori)

Her et udpluk fra de seneste dage:

Betjeningspanel på Prinsesse Isabella
Aftryk og liv i udsigtstårnet i Besser
Stensil på færgen – linjer og tekstur
Farver på Dokk1
I see faces
Kutter pasteller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *