Overtro

Overtro er troen på varsler

Sammentræf der begynder at ligne mønstre, og tilfældigheder som står i kø for at danne tankevækkende domino effekter. Jeg forsøger at holde overtro fra livet og ikke at lade mig styre og ængstes af varsler, tegn og forudanelser. Jeg mener egentlig jeg er for klog og jordbunden til den slags.

Forleden havde jeg dog – endnu en – oplevelse som presser min skepsis: På en 10 kilometers biltur ud i oplandet, som jeg kører i gennemsnit 20 gange om ugen  og hvor jeg sjældent møder vilde dyr, havde jeg på en og samme tur nær nedlagt først et rådyr, dernæst en grævling (her var jeg helt ovre i modsatte kørebane for at undvige) og til sidst en hare.

Om aftenen og natten bredte uroen sig, og næste morgen var jeg stærkt nervøs uden nogen ‘naturlig’ forklaring. Jeg havde en mærkelig fornemmelse af, at noget var i gære og at tingene ikke var helt som de skulle være. Så kom jeg i tanke om de vilde dyr og tænkte måske skulle jeg bare gå hjem i seng.

Samme eftermiddag brød en storkonflikt ud i lys lue.

Jeg er ikke meget for at indrømme det, men det var lidt mærkeligt.

Og hvor går nu grænsen mellem overtro og intuition?

2 thoughts on “Overtro

  1. Jeg er ikke sikker på der er en grænse. Uanset om det er overtro eller intuition – er det jo inde i dig :)
    Sjovt nok med dyr, som forvarsler!

  2. Ja det er absolut indeni mig og min fantasifulde evne til at se mønstre :-) det kører udemærket på det punkt… Hm.
    Men nogle gange hyldes intuitionen: stol på din intuition siger man. Men det er sjældent man møder nogen der hylder overtroen, så jeg tænkte at der vel er en forskel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *