På besøg hos traktor-folket

traktortraek.jpg

Der eksisterer en parallel-verden, hvis omfang jeg ikke havde nogen fornemmelse af – indtil igår. Okay, havde nok en idé om, at der findes folk, der interesserer sig for landbrugsmaskiner i noget højere grad, end vi gør her på matriklen. Men sådan er der jo så meget, man ikke forstår – jeg er fx. også fremmedgjort overfor superliga fodbold eller dødsmetal. Det er nok mere omfanget, dedikationen og uniformeringen, der overrakser. Vil faktisk gå så langt som til at tale om kulturchok.

Traktor træk:

traktortraek7.jpg

Kan konstatere at rødt er moderne i denne kultur. Men det er selvfølgelig ikke ligegyldigt hvordan. Mine langskaftede røde gummistøvler med storby-tilsnit var jeg HELT alene om. Til gengæld høj koncentration af træsko – fortrinsvis uden hælkap.

traktortraek4.jpg

traktortraek5.jpg

De begynder tidligt. Havetraktor træk hedder junior disciplinen.

traktortraek3.jpg

Et typisk eksemplar af racen.

traktortraek2.jpg

Old school typen.

traktortraek6.jpg

Bonderøvs-amatører på antropologisk feltstudie. Efterfølgende måtte vi bygge en ‘slæde’ (det hedder det device de spænder efter maskinerne og som skal trækkes længst muligt) af lego til at hægte på vores legetøjstraktorer, så børnene også kunne bearbejde traktortræk oplevelsen.

Full pull.

4 thoughts on “På besøg hos traktor-folket

  1. Interessant! Hvad går det egentlig ud på? Bare at trække den der “slæde” længst muligt? Er den så helt vildt tung, for ellers kan de vel køre rigtig langt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *