Regnbuen og æblet

Efter syndfloden, hvor Noa forlader arken:
I selvsamme øjeblik blev himlen oplyst af en strålende, stor regnbue, og de hørte Guds stemme: ‘Nu skal I høre, hvad jeg vil love menneskene. Aldrig nogensinde mere vil jeg sende så voldsom en flodbølge. Kan I se regnbuen oppe på himlen? Den er tegnet på mit løfte til jer. Så hver gang I ser regnbuen skal I tænke: Gud vil os det godt her i verden.

regnbuefoto.jpg

regnbuetegning.jpg

Æblet falder ikke langt fra stammen: Husbond og Julius beskæftiger sig med samme motiv for øjeblikket.
Hver dag jeg kommer hen i børnehaven siger Junior begejstret: ‘Se mor, jeg har tegnet en regnbue til dig’ Vi har en hel stak liggende.

Jeg spekulerer på om Gud, hvis han altså er derude et sted, kan holde det der løfte med at holde sig fra syndfloderne. Jeg synes smeltende gletchere, indlandsis m.m. tyder på det modsatte. Måske man skulle gå igang med at tømre et skib sammen…

4 thoughts on “Regnbuen og æblet

 1. Synes jeg har hørt noget om, at de har bygget en ark oppe i Nordnorge et sted….? Hvad ved de, som vi ikke ved? Eller de ved måske det samme, men har bare taget det mere alvorligt?! Men mon ikke også Samsø-færgen bedre kan holde til en syndflod, end noget man selv har hamret sammen af tømmer fundet i strandkanten ;o)

 2. Samsø færgen, ja jo, men selvom det er lykkedes os at udrydde en hel del dyrearter, så er der jo stadig en betragtelig mængde at huse, så jeg ved ikke helt om vi ikke skal satse på et andet fartøj. Man kunne selvfølgelig måske nøjes med at medbringe noget dna.

  Mht. nordmændene, så undrer det mig ikke, de er ligesom lidt tættere på Gud… det er måske en lille udflugt værd at tage op og tjekke rygtet ud.

 3. Til forrige post: Kan godt forsstå, at den kan være svær at sluge, men du skal da trods alt ikke pensioneres endnu, og det kan jo være, at udfaldet i sidste ende er det bedste lige nu… Jeg mener, det er ikke sikkert at I havde fået Jeres dejlige hus, hvis du ræsede karriere og måske ville du i bund og grund slet ikke være noget lykkeligere menneske af den grund. Men sådan kan man jo gå og filosofere i en uendelighed…
  Mht. den der skrigedåse, så er jeg klar til at aftage det første dusin af produktionen! Betaler gerne en god pris :-)
  Hvad med d. 12. eller 13. april? Jeg er ikke rigtig tryg ved at lave en aftale weekenden inden…

 4. Du har fuldstændig ret, Lina, det er langtfra sikkert, at tingene ville have været bedre, hvis jeg havde fået jobbet. På den måde er jeg taknemmelig over afslaget, fordi skæbnen på den måde har tvunget mig til at satse og mærke grundigt efter, hvad jeg så ville, når jeg nu ikke kunne holde ud at være jobsøgende akademiker mere.
  Bortset fra det så tror jeg at den skuffelse, der engang imellem stadig ulmer (jeg lover det ikke er ret tit), ligger i at jeg kendte den arbejdsplads, de kendte mig, og jeg holdt af at være der. Jeg havde været i jobtræning der i et halvt år. Alle de andre afslag, de er glemt. Det er det sidste også snart.
  Sender lige en sms ang. en ny ‘lege’ aftale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *