Skyggen af forår

skygger.jpg

Påskeliljer på vaskemaskinen. Blomsterne er af egen avl.

Det er sikkert en floskel, men årstiderne mærkes meget tydeligere herude på landet. Måske er det udsynet til herlighederne. Det er ihvertfald som om vi bor midt i årstiden.
Den lange grå plaskvåde vinter har varet temmelig længe. Nu hvor lyset er på vej tilbage og det hele er tæt på at springe, forstærkes farverne på en måde, jeg ikke plejer at lægge mærke til.

4 thoughts on “Skyggen af forår

  1. Ah, ja – jeg går også hver dag og tjekker om påskeliljerne ude i haven er sprunget ud. For så er det af med hovedet (nå ja, og så lidt stilk) og ind i en vase. Er selv for nyligt flyttet fra en af Haderslevs mest trafikkerede indfaldsveje og ud på landet. Og hvor jeg dog nyder lyden af fuglefløjt og duften af det spirrede forår. Var ved at gå til af begejstring over vintergækker i min helt egen have! Ja, ja, det er de små glæder ;o)

  2. Ja det er vel i grunden også det, jeg kommer frem til; nok savner jeg byens puls, men man får til gengæld, det store i det små. Naturen er et fjernere begreb i byen, nu er jeg helt overvældet af herligheden.

    Mht påskelilijer: så snart jeg så en knop, hev jeg mordvåbenet frem, og bortførte dem ind i stuens varme for at drive udspringningen. Det er gået over al forventning.
    Det spændende ved at flytte er også, at man ikke ved hvilke blomster, der gemmer sig i jorden. Jeg har hvide og gule påskeliljer.

  3. Hmmm…både hvide OG gule? Nu bliver jeg jo helt nysgerrig efter at vide, hvad mine blomsterknopper ude i haven indeholder – havde slet ikke overvejet mulighederne…! Tror der bliver kappet stilke, når jeg kommer hjem :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *