Sult

Sult er et ønske om eller en mangel på mad, og kan anvendes som metafor for andre former for ønsker, eksempelvis kan man sulte efter kærlighed eller en sejr i sport. Wikipedia 

Her midt i mit livs store ombygningsfase er der flyttet om på mange brikker.  Sult og mæthed er centrale begreber i den forbindelse. Men ikke sulten efter mad, snarere sulten som metafor. På samme måde som den varme grød er blevet en fast metafor i mit univers… (ja det bliver lidt dobbelttydigt det hele…)

Rødgrød med fløde

Ophøjer Lines kommentar fra forleden til et indlæg:

I tilværelsen er der overraskende få valg, man kan gøre det rigtige, eller man kan gøre noget andet. Man kan gå efter at blive helt tilfreds eller man kan opgive. Det første er hårdt og fast arbejde, det andet er farligt, udhulende og spild af liv.
Hvis man elsker grød, kan man ikke leve af brød eller kaviar for den sags skyld. Der er noget særligt som stiller ens sult, det er ikke ligegyldigt hvad man indtager. Kunsten er at finde vej, uden at gå på kompromis. Hvis noget er udenfor rækkevide, så må man flytte sig. Forfølge det man vil have, indtil man får det eller er tilfreds med sin indsats og betydningen flytter sig og man måske får lyst til noget andet. Dette må ikke forveksles med opgivelse – den afgørende forskel er, at man er tilfreds med sig selv, ikke går med opgivelse, fornuft, hvad man skulle og burde, man afviser ikke sig selv.

Det svære er at finde ud af, hvad skal der til for at tilfredstille sult og skabe mæthed. Er i en slags testfase – og det er man måske hele livet, men der er mange ting lige nu, jeg er nødt til at prøve for at vide om det egentlig er sådan det skal være.

Gummi-Tarzan fik en hel dag, hvor han prøvede… og mestrede alle de ting, han drømte allermest om. Og han vidste hvad han ville:

gummi-t2.jpg

Langspyt, Tarzan-power og at sætte alle hans livs plageånder på plads bare denne ene gang.

Jeg har erfaret, at en enkelt skefuld af grøden ikke tilfredsstiller sulten.

So be careful what you wish for
‘Cause you just might get it
And if you get it then you just might not know
What to do wit’ it,

Eminem

4 thoughts on “Sult

 1. Men du bliver dog klogere og klogere på dig selv og din sult – og kommer derved din mulighed for mæthed nærmere.
  Tak for at du deler dine reflektioner og super tanker – til stor inspiration. Er blevet helt sulten af det..

 2. Super inspirerende læsning – filosofi i øjnehøjde ☺

  Og Line du burde være stolt over en ’ophøjet kommentar’, på bloggen – Odders svar på Carrie Bradshaw :)

  Det er nogle super posts du har skrevet på det sidste og mange af dem, jeg har læst flittig – og begynder også nu at kommentere flittigt :)

  – Søren

 3. :-) Søren, tusind tak skal du have, for besøget og for at kalde mig Odders svar på Carrie – I was dying to hear that.

  Ser frem til dine kommentarer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *