Behov og lyst II

Da jeg var seks ønskede jeg mig en Donkey Kong og at være en dreng der hed Rasmus

Da jeg var fjorten ønskede jeg mig langt væk

Da jeg var atten ønskede jeg mig en motorcykel

Da jeg var 30 ønskede jeg mig et job

Nu ønsker jeg mig mere tid i døgnet (til at gå med alle de sko jeg har købt), større tålmodighed, en Fiat 500 cabriolet, at have lyst til de samme ting som jeg har behov for … og den store kærlighed.

Hvad ønskede/ønsker du dig?

5 thoughts on “Behov og lyst II

 1. Stadig et af mine yndlingsemner. Spændet mellem lyst og behov. Skrev til 1 udgave at lykken er hvor de to mødes. Tænker videre over det – og det med tålmodighed. Måske er din kvote opbrugt. Mod til at tåle.. Det er ikke mod du mangler.
  Hvad er det modsatte af at tåle?

 2. Desværre er det jo nok et stykke til lykken (hvis ligningen lyder behov=lyst =>lykke) lige i øjeblikket for mit vedkommende. Jeg har lyst til at spise hindbærsnitter, men behov for at spise rugbrød…
  – det vender jeg tilbage til en af de nærmeste dage.
  Min tålmodskvote er simpelthen sluppet op – eller ihvertfald midlertidig reduceret, og på nogle punkter er det fint nok, ellers kom jeg vel aldrig ud af stedet, men det er jo ikke altid hensigtsmæssigt fx. ikke når man er sammen med sine børn… – og det var faktisk i forhold til dem at jeg tænkte på det.

  Bortset fra det er det nok igen tempo dilemmaet der rumsterer, lyst til at race afsted og opleve alting på en gang og samtidig behovet for at tage den med ro… hare/skildpadde, ferrari/traktor.

  Meget kompliceret – men spændende.

 3. Måske kunne du arbejde med temposkift? Turbouger uden børn og slowmotionuger med børn? Eller bruge roen til at undersøge hvad det er du gerne vil, hvad du ikke vil gå glip af, lave planer og retning. Det med tålmodighed, hvad er det du ikke kan tåle?

 4. Hvad jeg ikke kan tåle? Ja fx. at en af drengene væltede et glasmælk, det kom der et raseri anfald ud af. Eller tålmod til at lære Julius at snøre sin sko. Noget af det er bedre stresshåndtering, andet er jeg simpelthen ikke har tålmodighed til deres tempo. Tempo-skift ja helt sikkert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *