Slug en kamel?

eller hus en elefant. Klip en hæl og hug en tå.

elefant.jpg

Vil du være ven med en elefantpasser?
Så forvis dig om at du har plads til elefanten.

Indisk ordsprog som indleder Peter Høegs Elefantpasserens børn

Spekulerer i kølvandet på mit forliste ægteskab og en gammel bekendts aktuelle parforholds bøvl på, i hvor høj grad parforholdet er eller skal være kompromiets kunst.

Kompromis eller tilpasning kan man vel ikke undgå, når man skal finde fælles fodslaw og plads til hinandens elefanter.

Gælder det mere om at priorietere hvor man vil og ikke vil give sig? At holde skansen på de afgørende bastioner.

Hvordan finder man balancen mellem personligt rum og rummelighed?

Det er i orden at ændre sig for det menneske, man elsker, men man skal altid passe på med at ændre det, man oprindeligt elskede ved sig selv

Njor & Stockmann Charlie Hotel Oscar Kilo

2 thoughts on “Slug en kamel?

 1. Kompromis og tilpasning kan og skal man naturligvis ikke undgå i et parforhold. Det er selvfølgelig bøvlet, men det gør os også klogere på vores egne og vores partners grundværdier.

  Men man behøver ikke at sluge for mange kameler. For hvis man er heldig – eller leder længe nok – kan det godt lade sig gøre at finde en partner, hvor man har de samme eller godt mathcende grundværdier og ditto kameler og elefanter i den indre zoo. I så fald trives de store kameler og elefanter i fællesskab – i stedet for at trampe hinanden ned eller bekrige hinanden. Og så er det ikke noget problem at finde en balance mellem personligt rum og rummelighed.

  – Det kan til gengæld være et problem at finde en person, der har præcis den rette sammensætning af kameler og elefanter.

 2. Tror du har ret.
  PS. Jeg har stor ærefrygt overfor den opgave, der ligger i at finde en der har en passende elefant, og kameler i bite-size.
  For jeg tror ikke jeg har appetit på store kameler. Til gengæld er min egen elefant nok vokset til en lidt mere uhåndterlig størrelse ;-)

  Tænker forøvrigt at et stolt eksotisk kattedyr kunne klæde min zoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *