Character design & branding – why and how to design brandmascots

Character design – hvad er det?

En karakter er overordnet set en figur – i en fortælling – en bog, en film, en animation. Men en karakter kan også være en figur i fortællingen om en brand. Og et af de klassiske eksempler er Michelin manden.

Mit projekt udspringer af at jeg som underviser i design i forbindelse med visuel identitet har snakket med de studerende om det at tilføje en karakter til sit brand – en brand mascot, hvordan de ser ud, hvordan designer man dem og hvorfor man gør det. Men da jeg researchede fandt jeg ikke noget materiale jeg kunne uddele til de studerende i den forbindelse. Og det kunne jeg derfor godt selv tænke mig at skabe.

Her i opstartsfasen leder jeg efter nogen, der allerede har beskæftiget sig med emnet og udgivet ting der kan inspirere og danne baggrund for mine egne undersøgelser.

Og jeg kigger herunder på eksempler. Senest Milka koen

milka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *