Har du tid?

tid.jpg

Instead of saying “I don’t have time” try saying “it’s not a priority,” and see how that feels. Often, that’s a perfectly adequate explanation. I have time to iron my sheets, I just don’t want to. But other things are harder. Try it: “I’m not going to edit your résumé, sweetie, because it’s not a priority.” “I don’t go to the doctor because my health is not a priority.” If these phrases don’t sit well, that’s the point. Changing our language reminds us that time is a choice. If we don’t like how we’re spending an hour, we can choose differently.

Artikel om at have tid og travlt via Swiss-miss 

At have tid til noget og for travlt til noget andet  – er et valg. Så at sige at jeg ikke har tid til: at se dig, at motionere, at gøre rent  – er jo egentlig uærligt, men der skal nogle gange stort mod til at sige: Jeg prioriterer noget andet.
For man risikerer jo at skuffe andres forventninger, når man siger: Der er andre ting, der er vigtigere for mig, end dig … eller det der er vigtigt for dig, er ikke vigtigt for mig. Det kan så nemt give ubalance og utilfredshed. Så ærlighed har en pris, der kan være tung at bære, men uærlighed er vel endnu dyrere.

Fravalg og tilvalg. Sådan former vi vores rejse gennem livet. Ved at vælge hvad der er vigtigt. For os.

Tankevækkende. Hvor svært og vigtigt, det er at kalde en spade for en spade.

One thought on “Har du tid?

  1. Det er som man tænker sådan noget – jeg er af den overbevisning, at manglende ærlighed og manglende evne til at sige fra – handler mere om ens egen usikkerhed og angst for at valget fører til ensomhed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *