Mit svenske soundtrack

Och där kommer dom jag ser dom mellan träden
Snälla kan du hjälpa mig att fly
Deras ögon är som mareld över världen
Jag kryper där i askan, fågel Fenix född som ny

Den döda vinkeln – Kent

Glæder mig i denne tid. Min langtidsholdbare passion for svensk pop/rock, nærmer sig et af højdepunkterne, når Kent spiller i Århus fredag aften. Mig og min ipod, vi har varmet op i flere måneder.

Jeg husker ikke helt, hvorfor, hvornår eller hvor jeg købte mit første Kent album Vapen & ammunition, (jeg havde nok hørt hittet Kärleken väntar i radioen) men sikkert er det, at jeg for alvor brændte varm både på melodier og ikke mindst tekster. Den lille booklet med de fine fotos af en tiger er slidt og malerplettet. En hel serie malerier fik dengang i 2002 titler i form af citater.
Siden gik rejsen baglæns for at lære alle tidligere udgivelser at kende. Lige nu tramper jeg rundt i takt til Du & Jag Döden. (De har vist egentlig et eller andet med at vælge teatralske albumtitler)

For mig er Kent den helt rette blanding af en krukket forsanger (jeg har altid haft et særdeles svagt punkt for falset-wannabe-typer:Unmack, Bono, Lars H.U.G etc.) fængende melodier og poetiske tekster. Stilen er hverken for poppet til, at det er for pinligt eller for rocket til at ‘skræmme’ mig væk. Sentimentalt på den fede måde.
Det gør absolut heller ikke noget, at budskaberne er indhyllet i mystik, da svensk kundskaber ikke er en af spidskompetencerne. Hvad faen er Hagnesta Hill? Hvad betyder ett monster underst i en hembyggd våningssäng egentlig? både bogstaveligt og sådan i forhold til teksten.

Jag sköt en DJ sent igår
Blodet stänkte, blev en Pollock i hans bås
Jag flyr genom en nedsläckt korridor
Och mitt indiehjärta slår och slår och slår

Palace & Main

Här under vattnet är jag blå
i poolen doftar världen klor
var det du som höll för hårt?
eller är det jag som är för svag?
var det du som blev för våt?
eller är det jag som är så hal?
Min hud är vit under mitt
armbandsur

Därunder tar vintern aldrig slut
var det du som höll för hårt?
eller är det jag som är för svag?
var det du som blev för våt?
eller är det jag som är så hal?

Det är bara saker man ser
Det är bara saker man vet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *