Kropskontakt

Var det noget med en vakuum-pakket japaner?  Fotokunstneren Haruhiko Kawaguchi tager billeder af japanske par, mens de er pakket ind i plast. Et billede på at bevare øjeblikket og kærligheden frisk for evigt…

Og ja, det er rigtige levende mennesker… – de var i indpakningen 20-30 sekunder.

Læs mere her

(Det forlyder at ingen japaner har taget skade ved produktionen af værkerne…)

Da jeg så billederne slog det mig (og det slog mig nærmest omkuld) – endnu engang – at mangel på kropskontakt er noget af det allersværeste ved den her møgirriterende single-situation. Jeg vil også vakuum-pakkes lidt…

Jeg har desuden læst, hvad vi vel alle ved (og på Harvard har de forsket i det):

According research by Harvard University, children who were hugged and cuddled more grew up to be happier adults.

 

15 thoughts on “Kropskontakt

 1. Det er godt nok et syret projekt… Og skulle man ende sine dage i en vakuum-indpakning, så er det da med en man elsker. Jeg tror nu helst, at jeg vil være fri for den slags vakuum, jeg er så klaustrofobisk anlagt. Men jeg kan godt forstå at du trænger til en eller anden slags vakuum og nærhed med et andet menneske, det fortjener du også :-)

 2. Tak søde ;-)
  Og ja meget syret. Japanere – tsk tsk tsk. Jeg tror for kunstens skyld kunne jeg nok klare 30 sekunder i lufttom pakke…

 3. Nej det er ikke kun dig, jeg ser hvad du mener. Men det er nu dejligt at du ser alting ekstra lyserødt – endelig. LOVE. Der findes ikke noget bedre. ‘Uhh uhh kærester alt det de øjne kan sige – uh uh kærester luk aldrig de øjne i’

  Ps måske I skal have taget et vakuum pakket kæresteportræt???

 4. Jeg er med, hvis du begynder et projekt i DK :)
  Tror måske min mand bliver svær at overtale, han er klaustrofopisk.

  Og utroligt hvad berøring betyder, man kan se det på hjernens udvikling, jo mere berøring og god stimulering, jo flere forbindelser mellem nerveceller og muskelceller..

 5. Kunne da være meget sjovt at udvikle projektet i dansk kontekst… Det tænker jeg lige over.

  Ja det er jo ikke så mærkeligt at man kan føle sig noget drænet, når der er underskud på berøringskontoen. Man bliver ligefrem dum af det … nedtur.

 6. Jeg tror, vi skal have taget et kæresteportræt. En pose, en støvsuger, og så en, der tager billedet. Det må gerne være dig.

 7. Tror ikke voksne kan blive dummere, men børn kan forhindres i at blive rigtig kloge.
  Måske kunne du få et bijob med at tage parbilleder i plasticposer og så bruge pengene på luksusspa og rigtig god massage.

 8. @ Marianne Tak for tilliden. Støvsuger?

  @ Line Nej man bliver måske ikke ligefrem dummere end man var, men hvis det stimulerer forbindelser i hjernen hos børn – gør det så ikke også ved voksne? Vores hjerne skal da også holdes igang, udvikles og stimuleres… Nå men under alle omstændigheder har man vel de mest optimale omstændigheder hvis man er i balance og får opfyldt sine behov.

 9. ;-) Nåååå, du er ude i den praktiske tilgang nu.
  Jeg spørger fordi hvis du klikker ind og ser nogle af de andre billeder, så er der nogle af parrene, der har lidt accessories med, såsom en guitar. De har også tøj på nogle af dem. Vidste jo ikke om I skulle vakuum-pakkes med en støvsuger… hvis der nu var et eller andet med Jer to og Jeres støvsuger… Fnis.

 10. Jeg går meget op i sundhed og passer på min krop, så jeg er meget gavmild med kropskontakt. Jeg har heller ikke klaustrofobi, så du siger bare til ;-)

  Jeg ku’ ikke dy mig… I jeres ellers kloge og gode debat. Beklager Marlene. Men jeg håber det i det mindste kan få smilet frem, så har det gjort noget sundt og godt ;-)
  Det lumre C

 11. Du skal ALDRIG beklage din trang til at få smilet frem. Alene at du gør forsøget er dejligt.

  Lægger du gerne krop til kontakt – aha, det er da et tilbud …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *